Op zoek naar een compleet ZIS dat de informatieprocessen binnen de zorginstelling perfect ondersteunt en automatiseert? NeoZis integreert de andere systemen binnen de zorginstelling in één werkomgeving. Alle benodigde informatie rondom de zorg van een patiënt kan direct worden ingezien, aangevuld en geregistreerd. 

Na jarenlange ervaring in interfacing durven wij ons specialist op dit gebied te noemen. NeoZis ondersteunt alle gangbare communicatiestandaarden zoals Dicom, Edifact en HL7. Onder andere labgegevens, PA-verslagen en röntgenfoto’s zijn zonder moeite in NeoZis in te zien. Ook de Controle op Verzekeringsrecht, de SBV-Z en Zorgmail kunnen in NeoZis getoond worden. Gegevens van patiënten één keer registreren is voldoende.

Naast het ontvangen van berichten van andere systemen kan NeoZis ook zelf berichten versturen. Hele statussen kunnen worden ontsloten en in één keer uit NeoZis EPD naar andere systemen gestuurd worden.

Het delen van gegevens met externe systemen kan o.a. via onderstaande standaarden:

  • Unsollicited HL7 versie 2.x en 3 berichten (o.a. ADT, SIU, ORU, MDM, ZDM, ORM, RDE, MFN, etc.), de data wordt in NeoZis tabellen opgeslagen, eventueel in combinatie met stamtabellen.
  • In- en uitgaande HL7 QRY berichten (A19 en VTQ).
  • In- en uitgaande EDIFACT berichten (versie 1.0 en 3.1).
  • In- en uitgaande XML bestanden.
  • Real-time via een ODBC-koppeling uit de databases van de externe partij.

Naast de bestaande koppelingen zijn er andere mogelijkheden om verschillende systemen met elkaar te integreren. Bijvoorbeeld via een webinterface van een externe partij. Hierin zijn mogelijkheden voor patiëntsynchronisatie en is voorzien in een single-sign-on. Een andere manier is het synchroniseren van een applicatie van een andere partij die vanuit NeoZis is op te starten. Ook kunnen alle brieven en rapportages via HL7 berichten door NeoZis worden ontvangen en doorgegeven aan een extern systeem. 

NeoZis ondersteunt het gehele zorgproces. De zorgplanning, financiële administratie en het EPD zijn volledig met elkaar geïntegreerd. Een afspraak plannen, zorgtrajecten aanmaken en de DOT/DBC-declaraties automatisch aanbieden aan de grouper. Alles gebeurt vanuit één werkomgeving.